Επικοινωνήστε μαζί μας | 210 2934 752|info@gmg.gr

Έργα

|Έργα
Έργα 2018-10-15T13:20:10+00:00

Σημαντικές δράσεις που έχουμε υλοποιήσει

H GMG ανέλαβε την υλοποίηση όλων των μετρήσεων παρέχοντας τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό όπως επίσης τον απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

(απόσπασμα από το δελτίο τύπου της Novartis)

Η Novartis, έχοντας θέσει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τον Ασθενή, ανακοίνωσε την έναρξη του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μετρήσεις Ζωής». Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και πραγματοποιείται με τη στήριξη των Δήμων Αθηναίων, Αιγάλεω, Κοζάνης, Σερρών, Λαμιέων, Ηρακλείου Κρήτης και Πύργου, καθώς και την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ). Το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, προσφέροντας δωρεάν ελέγχους στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας.
Η Novartis, εμπνεόμενη από τις ανάγκες των ασθενών και πιστή στη δέσμευσή της να τους υποστηρίζει έμπρακτα, σχεδιάζει και υλοποιεί πρωτοποριακά προγράμματα που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής καθώς και του προσδόκιμου επιβίωσής τους. Για το λόγο αυτό, συνεργάζεται με φορείς και επιστήμονες, διασφαλίζοντας καινοτόμες λύσεις και πρόσβαση στην υγεία για τους ασθενείς και την κοινωνία, πάντα με υψηλά επίπεδα ευθύνης και ακεραιότητας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μετρήσεις Ζωής» που θα πραγματοποιηθεί σε 7 πόλεις της Ελλάδας θα διεξαχθούν 16.000 εξετάσεις. Εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα υποδέχεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους τους πολίτες κάθε περιοχής παρέχοντας τη δυνατότητα να υποβάλλονται δωρεάν σε:

 • Έλεγχος Αρτηριακής Πίεσης
 • Μέτρηση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης (HbA1c)
 • Εξέταση Σπιρομέτρησης
 • Οφθαλμολογικός Έλεγχος (Βυθοσκοπήσεις – Ξηροφθαλμία – Τονομέτρηση)
 • Δερματολογικός Έλεγχος (Έλεγχος Σπίλων)

Περισσότερα για τις Μετρήσεις ζωής

Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης ασθενών σχετικά με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο «Μετρήστε τον κίνδυνο».

H GMG ανέλαβε την οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματοςπαρέχοντας τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

 Ο έλεγχος των ασθενών περιλάμβανε τις παρακάτω μετρήσεις:

 • Μέτρηση του σωματικού βάρους και περιμέτρου μέσης
 • Μέτρηση της Αρτηριακής Πίεσης
 • Διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων σε τριχοειδικό αίμα
  α) Πλήρες λιπιδαιμικό προφίλ
  β) Γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (HbA1c )

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το πρόγραμμα «Μετρήστε τον κίνδυνο», πατήστε εδώ

Το πρόγραμμα ανάκτησης (συγκέντρωσης, συλλογής και αποκομιδής) των συσκευών εισπνοών (Turbuhaler), ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2010 στις περιοχές του Άργους και της Κατερίνης, και ένα χρόνο αργότερα πραγματοποιήθηκε και η τελική ανάκτηση των κάδων.

Η GMG ανέλαβε την υλοποίηση του εγχειρήματος το οποίο περιελάμβανε την τοποθέτηση ειδικών κάδων συλλογής στα φαρμακεία της πόλης, παράλληλα με τη διανομή ενημερωτικού υλικού για τους ασθενείς. Η τοποθέτηση των κάδων στα φαρμακεία έγινε από ειδικό συνεργάτη της GMG, ο οποίος είχε αναλάβει και την αποκομιδή τους, ώστε εσείς, ο φαρμακοποιός να μην επιβαρύνεται με πρόσθετη εργασία. Το πρόγραμμα λειτούργησε σε πιλοτική φάση σε συγκεκριμένες περιοχές. Οι 2 μοναδικές περιοχές που επελέγησαν για να συμμετάσχουν στην πιλοτική περίοδο ήταν το Άργος και η Κατερίνη.

Το πρόγραμμα ανάκτησης διεξήχθη στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της φαρμακευτικής εταιρείας. Παρά την μικρή του έκταση και την περιορισμένη χρονική διάρκεια του, πέτυχε τον πιο σημαντικό στόχο του που ήταν η ευαισθητοποίηση των ασθενών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Από τα συλλεχθέντα δεδομένα, προκύπτει το συμπέρασμα ότι με την πάροδο του χρόνου οι ασθενείς άρχισαν να ενστερνίζονται την διαδικασία ανακύκλωσης και να εξοικειώνονται με μια εναλλακτική ενέργεια πέραν της απλής απόρριψης των χρησιμοποιούμενων συσκευών.

Με γνώμονα όλα τα προαναφερθέντα σχόλια και στοιχεία που παρουσιάστηκαν, και εκτιμώντας συγκριτικά τα αποτελέσματα του όλου εγχειρήματος, μπορούμε να ομιλούμε για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα, το οποίο παρότι υλοποιήθηκε σε μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία κατάφερε να προσεγγίσει το κοινό και να αναδείξει το κοινωνικό πρόσωπο της φαρμακευτικής εταιρείας.

Η Ελληνική Εταιρία Υπέρτασης θέλοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της σωστής μέτρησης της αρτηριακής πίεσης και τη διαχείριση της υπέρτασης διοργανώνει εκστρατεία μετρήσεων αρτηριακής πίεσης στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Η Ελληνική Εταιρία Υπέρτασης, όντας φορέας πανελλήνιου βεληνεκούς με εμπειρία και εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της υπέρτασης, αναθέτει στην εταιρία μας την οργάνωση και την πραγματοποίηση των μετρήσεων σε πλήθος πόλεων και σε κεντρικά πάντοτε σημεία αυτών για την ενημέρωση του κοινού. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, μια φορά το χρόνο από το 2013 με απόλυτη επιτυχία.
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα», (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν. ) σχεδίασε και υλοποιεί με την υποστήριξη της GMG μια μη παρεμβατική προοπτική μελέτη παρατήρησης 5ετούς διάρκειας.

Σκοπός της μελέτης είναι να καταγράψει διαχρονικά τις μεταβολές των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στον πληθυσμό ενός νησιού που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την ηπειρωτική χώρα, για αυτό και έχει επιλεγεί ιδανικά το νησί της Ελαφονήσου.

Η μελέτη έχει ήδη ξεκινήσει από το 2012 με την πλήρη υποστήριξη των αρμόδιων φορέων και τοπικών οργανώσεων. Η GMG διαθέτει κάθε χρόνο τον απαραίτητο εξοπλισμό και νοσηλευτικό προσωπικό για την διεκπεραίωση των μετρήσεων και την ιατροτεχνολογική υποστήριξη της μελέτης.

Οι ιατρικές υπηρεσίες προς τους κατοίκους του νησιού που συμμετέχουν στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν (μετρήσεις δεικτών παχυσαρκίας, έλεγχος σακχαρώδη διαβήτη, έλεγχος αρτηριακής υπέρτασης, καρδιογράφημα και echo triplex καρδιάς, σπιρομέτρηση, πλήθος αιματολογικών εξετάσεων κ.α

Στα παρακάτω υπάρχει ανάλογο υλικό και φωτογραφίες

perseas-project.gr

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.), με μια πρωτοποριακή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ιδέα της, πραγματοποιεί κάθε χρόνο από το 2011 εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της Ελλάδας με εκπαιδευτικό, διαδραστικό περιεχόμενο αλλά και happenings με επίκεντρο πάντα τη μάστιγα που λέγεται Διαβήτης. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14η Νοεμβρίου), σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι να ευαισθητοποιήσει και βεβαίως να εκπαιδεύσει το κοινό γύρω από θέματα που αφορούν την πρόληψη αλλά και τη σωστή διαχείρισή του.

Η εταιρίας μας παίζει καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση των προσυμπτωματικών αυτών ελέγχων που πραγματοποιούνται στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, τόσο με την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού όσο και του έμπειρου νοσηλευτικού προσωπικού που διαθέτει.

Το 2015 οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα, το 2014 οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας στη Δράμα, το 2013 στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, το 2012 στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά και το 2011 στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα. Κάθε χρόνο η συμμετοχή είναι όλο και μεγαλύτερη, ενώ αξίζει να σημειωθεί η απόλυτη επιτυχία των δράσεων σε κάθε περίπτωση. Το 2016 το Διαβητικό Χωριό θα βρίσκεται στην πόλη των Χανίων.

Διαβητικό χωριό

Η εκστρατεία «Αναπνέω» στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνιακών ενεργειών, καθώς και πρόγραμμα δωρεάν σπιρομετρήσεων σε όλη την Ελλάδα. Η εκστρατεία προβάλει ιδιαίτερα την αξία της έγκαιρης διάγνωσης και της σωστής αγωγής στους ασθενείς από εξειδικευμένους πνευμονολόγους, ώστε να βελτιώσουν αισθητά την ποιότητα ζωής τους, ενώ η GMG είναι η εταιρία που υλοποιεί τις μετρήσεις σε κάθε περίπτωση και καλύπτει τις νοσηλευτικές απαιτήσεις των εκδηλώσεων.

Για το 2015 πρώτος σταθμός της εκστρατείας ήταν το Ηράκλειο Κρήτης και ο αμέσως επόμενος σταθμός ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας. Ακολουθούν πολλά σημεία εκδηλώσεων καταλήγοντας στο Μαραθώνιο της Αθήνας.

www.anapnew.gr

Σημαντικά Προγράμματα Υποστήριξης Ασθενών που έχουμε υλοποιήσει

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

 • Προετοιμασία φακέλου ασθενούς και κατάθεση δικαιολογητικών στην αρμόδια αρχή
 • Συντονισμός διενέργειας απαραίτητων συνοδευτικών εξετάσεων
 • Παράδοση φαρμάκου κατ’ οίκον – περιλαμβάνει ενημέρωση για τρόπο λήψης
 • Υπενθύμιση φαρμακοληψίας μέσω τηλεφωνικού κέντρο

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λοιμώδες νόσημα

ΑΣΘΕΝΕΙΣ

230 ασθενείς

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

 • Υποστήριξη μέσω τηλεφωνικού κέντρου (διαχείριση ραντεβού, υποστήριξη ασθενών στη χρήση, κλπ)
 • Κατ’ οίκον εκπαίδευση ασθενούς και/ ή οικείων
 • Αποστολή ιατροτεχνολογικών βοηθημάτων (ανά περίπτωση)

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διαβήτης

ΑΣΘΕΝΕΙΣ

3.000 ασθενείς

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

 • Υπενθύμιση φαρμακοληψίας μέσω τηλεφώνου ή sms, ανάλογα με την επιλογή του ασθενούς
 • Περιλαμβάνει τέσσερα τηλεφωνήματα ή τέσσερα sms (δύο υπενθυμίσεις και δύο επιβεβαιωτικά) ανά ασθενή ανά ημέρα

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπέρταση

ΑΣΘΕΝΕΙΣ

1.800 ασθενείς

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

 • Κατ’ οίκον επίσκεψη κατόπιν επικοινωνίας
 • Εκπαίδευση του ασθενούς (και των οικείων εφόσον ήταν επιθυμητό) στην χρήση της συσκευής
 • Χορήγηση φαρμάκου με χρήση της συσκευής
 • Τηλεφωνική επαφή του επισκέπτη επαγγελματία υγείας προς τους ασθενείς που επισκέφθηκε μία φορά την εβδομάδα (συνολικά τέσσερεις φορές) για έλεγχο της ομαλής και σωστής χορήγησης
 • Ανάπτυξη τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης για διευκρινίσεις προς ασθενείς. Η στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου γίνονταν αποκλειστικά από επαγγελματίες υγείας

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διαβήτης

ΑΣΘΕΝΕΙΣ

~900 ασθενείς

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

 • Κατ΄ οίκον επίσκεψη κατόπιν επικοινωνίας
 • Εκπαίδευση του ασθενούς και του φροντιστή του στην χρήση της συσκευής
 • Εκπαιδευτική αυτοεξέταση του ασθενούς ή εξέτασή του από τον φροντιστή υπό την επίβλεψη του συνεργάτη της GMG
 • Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης. Η στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου γίνεται αποκλειστικά από επαγγελματίες υγείας.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διαβήτης

ΑΣΘΕΝΕΙΣ

~1.200 ασθενείς

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

 • Επικοινωνία με τον ασθενή εντός μίας εβδομάδας από την αρχική συνταγογράφηση ινσουλίνης για κλείσιμο ραντεβού με νοσηλευτή ειδικευμένο στον διαβήτη
 • Συνάντηση με τον ασθενή εντός μίας εβδομάδας από την αρχική συνταγογράφηση ινσουλίνης. Κατά την διάρκεια της συνάντησης γίνονταν μέτρηση HbA1c, αρτηριακής πίεσης, ύψους, βάρους και υπολογισμός BMI.

Ακολούθως ο εκπαιδευτής ενημέρωνε τον ασθενή για την ανάγκη αλλαγών στον τρόπο ζωής (διατροφή, άθληση κλπ) και τρόπους αντιμετώπισης υπογλυκαιμικών επεισοδίων. Στην λήξη της συνεδρίας ο ασθενής λάμβανε ενημερωτικό φυλλάδιο με έμφαση στα υπογλυκαιμικά επεισόδια.

 • Συνάντηση με τον ασθενή τον 3ο μήνα μετά την αρχική συνταγογράφηση. Κατά την διάρκεια της συνάντησης γίνονταν επανέλεγχος HbA1c, αρτηριακής πίεσης, ύψους, βάρους και υπολογισμός BMI.

Στη συνέχεια ο νοσηλευτής μέσω ερωτηματολογίου αξιολογούσε τον βαθμό αλλαγής τρόπου ζωής του ασθενούς και προέβαινε σε σχετικές υποδείξεις. Στην λήξη της συνεδρίας ο ασθενής λάμβανε ενημερωτικό φυλλάδιο με έμφαση στις ανάγκες αλλαγής τρόπου ζωής του διαβητικού ασθενούς.

 • Συνάντηση με τον ασθενή τον 6ο μήνα μετά την αρχική συνταγογράφηση. Κατά την διάρκεια της συνάντησης γίνονταν επανέλεγχος HbA1c, αρτηριακής πίεσης, ύψους, βάρους και υπολογισμός BMI.

Στη συνέχεια ο νοσηλευτής μέσω ερωτηματολογίου αξιολογούσε την προσαρμογή του ασθενούς στις αναγκαίες αλλαγές τρόπου ζωής και ενημέρωνε για τις δυνητικές επιπλοκές στην υγεία των  διαβητικών ασθενών. Στην λήξη της συνεδρίας ο ασθενής λάμβανε ενημερωτικό φυλλάδιο με έμφαση στις επιπλοκές της υγείας  του διαβητικού ασθενούς.

 • Συνάντηση με τον ασθενή τον 9ο μήνα μετά την αρχική συνταγογράφηση. Κατά την διάρκεια της συνάντησης γίνονταν επανέλεγχος HbA1c, αρτηριακής πίεσης, ύψους, βάρους και υπολογισμός BMI.

Στη συνέχεια ο νοσηλευτής μέσω ερωτηματολογίου αξιολογούσε την συνολική προσαρμογή του ασθενούς στην αγωγή και στο πρόγραμμα.

 • Συνάντηση με τον ασθενή τον 12ο μήνα μετά την αρχική συνταγογράφηση (τελική συνεδρία). Κατά την διάρκεια της συνάντησης γίνονταν επανέλεγχος HbA1c, αρτηριακής πίεσης, ύψους, βάρους και υπολογισμός BMI.

Στη συνέχεια ο νοσηλευτής μέσω αναλυτικού ερωτηματολογίου αξιολογούσε τις πραγματικές ωφέλειες του ασθενούς από το πρόγραμμα και τον βαθμό της συμμόρφωσης του στην θεραπευτική αγωγή.

 • Σε όλη την διάρκεια του προγράμματος οι ασθενείς ελάμβαναν sms (1 sms/εβδομάδα) σχετικά με την αγωγή, την διατροφή, τις επιπλοκές κλπ. Επίσης γίνονταν ένα τηλεφώνημα ανά μήνα σε κάθε ασθενή για υπενθύμιση δόσης, διατροφικές συμβουλές, καταγραφή πιθανών επιπλοκών κλπ.
 • Το πρόγραμμα υποστηρίζονταν από πλατφόρμα διαχείρισης ασθενών (PRM) στην οποία καταχωρούνταν όλα τα στοιχεία της πορείας της θεραπείας. Υπήρχε η δυνατότητα διαβαθμισμένης πρόσβασης στην πλατφόρμα από κάθε ιατρό στους φακέλους των ασθενών του (read only) και από κάθε ασθενή στον φάκελο του με δυνατότητα καταχώρισης αυτομετρήσεων σακχάρου.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διαβήτης

ΑΣΘΕΝΕΙΣ

~1.000 ασθενείς

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

 • Εξέταση ασθενών κατόπιν υπόδειξης του θεράποντος ενδοκρινολόγου για έλεγχο του βυθού των οφθαλμών (βυθοσκόπηση). Πριν την εξέταση γίνεται λήψη ιστορικού του ασθενούς
 • Ο οφθαλμίατρος της GMG αξιολογεί τα αποτελέσματα και υποδεικνύει στους παθολογικούς ασθενείς να απευθυνθούν σε οφθαλμίατρο για περαιτέρω εξετάσεις
 • Μετά τη συνταγογράφηση γίνεται επικοινωνία με τον ασθενή για κλείσιμο κατ΄ οίκον ραντεβού με νοσηλευτή
 • Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο νοσηλευτής καταγράφει τα στοιχεία της συνταγής  και ενημερώνει τον ασθενή σχετικά με την δευτεροπαθή αμφιβληστροειδοπάθεια. Στην λήξη της συνεδρίας ο ασθενής λάμβανε σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο.
 • Στη συνέχεια ο νοσηλευτής
  α) επιβεβαιώνει την αγορά του φαρμάκου από το φαρμακείο,
  β) υπενθυμίζει τηλεφωνικά στον ασθενή την λήψη της αγωγής και
  γ) επιβεβαιώνει με τον θεράποντα ιατρό τη χορήγηση της θεραπευτικής αγωγής
 • Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι την ολοκλήρωση της θεραπευτικής αγωγής
 • Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από πλατφόρμα διαχείρισης ασθενών(PRM) στην οποία καταχωρούνται όλα τα στοιχεία της πορείας της θεραπείας. Υπάρχει η δυνατότητα διαβαθμισμένης πρόσβασης στην πλατφόρμα από κάθε ιατρό στους φακέλους των ασθενών του (read only)

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διαβήτης

ΑΣΘΕΝΕΙΣ

~1.000 ασθενείς

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

 • Σχεδιασμός προγράμματος από διεθνούς εμβέλειας Ιατρική εταιρεία Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων
 • Επιλογή ψυχομετρικού εργαλείου
 • Προμήθεια εργαλείου (αγορά δικαιωμάτων χρήσης)
 • Ατομική εφαρμογή του ψυχομετρικού εργαλείου σε προσυγκεντρωμένους ασθενείς από ειδικούς ψυχολόγους
 • Βαθμολόγηση εξεταζομένων και απόδοση αποτελεσμάτων.
 • Αξιολόγηση αποτελεσμάτων από παριστάμενο ιατρό νευρολόγο

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΝΣ (Άνοια)

ΑΣΘΕΝΕΙΣ

~2.000 ασθενείς

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

 • Εγγραφή ασθενούς στην υπηρεσία.
 • Υπενθύμιση εργαστηριακών εξετάσεων σε προκαθορισμένο χρόνο.
 • Επιβεβαιωτική κλήση για την ολοκλήρωση των εργαστηριακών δοκιμών.
 • Επιβεβαίωση της ημερομηνίας της επόμενης εξέτασης.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ογκολογία

ΑΣΘΕΝΕΙΣ

500 ασθενείς

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

 • Παράδοση της συσκευής στο γραφείο του Ιατρού κατόπιν ραντεβού.
 • Εκπαίδευση του Ιατρού στη χρήση της συσκευής και παράδοση αναλωσίμων.
 • Υποστήριξη μέσω τηλεφωνικού κέντρου για τεχνικά θέματα και παραγγελία αναλωσίμων.
 • Επίσκεψη στον Ιατρό για συμπλήρωση ερωτηματολογίου ικανοποίησης για την υπηρεσία και για καταγραφή στατιστικών στοιχείων σχετικά με τους ασθενείς που μετρήθηκαν.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αναπνευστικό

ΙΑΤΡΟΙ

~1.000 ιατροί

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

 • Οργάνωση διαδικασιών για την ομαλή υλοποίηση της εκδήλωσης.
 • Ρύθμιση λειτουργικότητας σημείου εξέτασης των συμμετεχόντων και επιβεβαίωση κανόνων ασφαλείας και υγιεινής.
 • Εγκατάσταση μηχανικού εξοπλισμού.
 • Αριθμοδότηση ασθενών και ανακοίνωση έναρξης του προγράμματος.
 • Διενέργεια εξετάσεων από επαγγελματίες υγείας ως ακολούθως:
 1. Μέτρηση Αρτηριακής Πίεσης του εξεταζομένου
 2. Εκπαίδευση του εξεταζόμενου στον ορθό τρόπο αυτομέτρησης της αρτηριακής πίεσης, βάσει καθιερωμένου πρωτοκόλλου.

 3. Καταγραφή σωματομετρικών παραμέτρων του εξεταζομένου: Ο επαγγελματίας υγείας, μετρά και καταγράφει, την περιφέρεια των γλουτών και της μέσης του εξεταζόμενου, καταγράφει το ύψος και το βάρος του ενώ υπολογίζει το Δείκτη Μάζας Σώματος

 4. Λήψη δείγματος τριχοειδικού αίματος με δακτυλοκέντηση και διενέργεια λιπιδαιμικού ελέγχου (ολική χοληστερόλη, LDL-C, HDL-C, VLDL τριγλυκερίδια, αθηρωματικός δείκτης) και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) με βιοχημικούς αναλυτές υψηλής ακρίβειας.
 5. Καταγραφή των αποτελεσμάτων σε έντυπο και απόδοσή του στον εξετασθέντα.
 6. Εκτίμηση αποτελεσμάτων από τον παριστάμενο Ιατρό.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεταβολικό σύνδρομο

ΑΣΘΕΝΕΙΣ

> από 80.000 ασθενείς

Θεραπευτικές κατηγορίες προγραμμάτων (ενδεικτική λίστα)

 • Μεταβολικό σύνδρομο
 • Πολλαπλή σκλήρυνση (MS)
 • Ογκολογία
 • Γαστροοισοφαγική Παλινδρομική Νόσος (ΓΟΠΝ)
 • Νόσος του Πάρκινσον
 • Υπέρταση
 • Δυσλιπιδαιμία
 • Διαβήτης
 • Νεφρική λειτουργία
 • Αυτοάνοσα νοσήματα
 • ΧΑΠ
 • Άνοια
 • Οστεοπόρωση
 • Οφθαλμολογικές ασθένειες
 • Δερματολογικές παθήσεις