Ενημέρωση για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και Δωρεάν εξέταση (μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης) στο Δήμο Αλίμου.

Ο Δήμος Αλίμου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση πολιτών με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2: όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζω», την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 στις 10.00π.μ., στο Α΄ ΚΑΠΗ Αλίμου, Λεωφ. Καλαμακίου & Ερεχθείου.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Δήμου Αλίμου και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στα πλαίσια προαγωγής υγείας των πολιτών, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ). Χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρεία Boehringer Ingelheim.

Για το θέμα μιλούν: η κ. Ουρανία Ζαχαροπούλου, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθύντρια Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντίληψης Δήμου Αλίμου, Επιστημονικός Συνεργάτης Διαβητικού Τμήματος Λαϊκού Νοσοκομείου, ο κ. Δημήτριος Χιώτης, Παιδίατρος – Ενδοκρινολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Παιδοενδοκρινολογικής Κλινικής της Ευρωκλινικής Παίδων και η κ. Γκόλφω Γεμιστού, Α’ Αντιπρόεδρος ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Δημήτριος Δημάκης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αλίμου.

Για όσους παραβρεθούν, θα ακολουθήσει δωρεάν εξέταση για σακχαρώδη διαβήτη (μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δελτίο Τύπου